Un sistema de calefacción y agua caliente sanitaria centralizado (District Heating – DH) y alimentado con energía renovable, la rehabilitación energética de edificios antiguos, una flota de transporte público con vehículos eléctricos, con estos y otros elementos el barrio donostiarra de Txomin ha obtenido el galardón al mejor proyecto de ciudad inteligente en la gala de los XI PREMIOS CNIS (Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos) 2021 que premian a las administraciones pioneras en la aplicación de iniciativas innovadoras. El premio fue recogido el pasado 26 de noviembre por Euken Sesé, Gerente de Fomento San Sebastián y Ana Aizpuru, Responsable de Estrategia Inteligente y Sectorial de esta Sociedad Pública Municipal que ha liderado y desarrollado todo el proyecto. 

Eusko Jaurlaritzaren Lan eta Enplegu Sailak eta Donostiako Udalak Enpleguko Tokiko Plana jarri dute martxan, zeinak 316 lan kontratu eta 2.688.408 euroko inbertsioa sortuko duen.

Marisol Garmendia, Ekonomia Bultzatzeko zinegotzia:“Gure saltokiek tradizioa eta modernitatea bateratzen dakite. Donostiak Merkataritzaren Egunaren edizio berri bat ospatu du, hiriko saltokiei sariak emanez, haiek beren egunerokoan egiten duten lana aitortzeko eta babesteko. Edizio hori Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak antolatu du, Donostia Sustapenaren bidez, eta San Sebastián Shops elkartea izan da laguntzaile.Sariak Maria Cristina hotelean egin zen ekitaldi batean eman ziren, eta Almacenes San Ignacio, Minimil, Zugasti Jantziak, Miniusse, Mikel Aranburu Arte y Grabado, The Loaf, Noventa Grados, Muno Baserria eta Garrarte saltokietako ordezkariek jaso zituzten.

Donostiako Sustapenak kudeatutako Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterreko enpresa batzuk San Sebastian Gastronomikan izango dira azaroaren 15an, 16an eta 17an, eta haien produktuak erakutsiko dituzte aurten azalera bikoitza izango duen stand propioan. Era horretan, helburua da tokiko enpresen lehiakortasuna hobetzea, urteko ekitaldi gastronomiko handienean egonda.

Donostiak «Bertako produktuekin konprometituak» sariak eman ditu gaur, Boulevardean Bertako produktuaren Egunagatik ezarri duten karpa handian. Sarion bidez, Donostiako ostalaritza-establezimenduen, saltegien eta hotelen jarduna eta lan ona aitortzen da, tokiko produktuari dagokionez. Hona hemen sariak, Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak eta Donostia Sustapenaren Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterrak entregatutakoak jaso dituzten establezimenduak: Kostera jatetxea, ostalaritzako establezimenduen kategorian; Lasala Plaza hotela, hotelen kategorian; eta Elkano 1 Gaztagune, saltegien kategorian. Sariak emateko orduan, tokiko produktuaren erabilera hartu da kontuan, hala kontsumorako nola salmentarako.

Donostiako Udalak, Donostia Sustapenaren bidez, berriro ekin dio ReaktivaT programari. Egitasmo horrek lan munduan orientatzeko, trebatzeko eta integratzeko ibilbide osoak biltzen ditu; lana lortzeko zailtasunak dituzten langabeei zuzendurik dago, eta, bereziki, 45 urtetik gorako pertsonei, horiek baitira hiriko langabe guztien % 55. Iaz 200 bat pertsonak hartu zuten parte programan eta % 25ek lana lortu zuten.