• Etxea
  • Azken ordua
  • Ekin+ GASTRO 2023: Gazteen ekintzailetza gastronomikoari laguntzeko programa berria

Ekin+ GASTRO 2023: Gazteen ekintzailetza gastronomikoari laguntzeko programa berria

  • Programa hau 40 urtetik beherako pertsonek parte hartzen duten gastronomiaren arloko enpresa-ekimen berriei zuzenduta dago. Programak hainbat espezializazio- zerbitzu eta laguntza ekonomiko ditu, 30.000 eurora iritsi daitezkeenak, eta izena emateko epea zabalik dago abenduaren 22ra arte.
  • Marisol Garmendia: “Donostia gastronomiaren buruan egoten jarraitzea nahi badugu, kalitatezko establezimendu eta enpleguekin, tokiko gure talentuari lagundu behar diogu eta haien proiektuak martxan jartzen lagundu”.

Donostia lehen mailako nazioarteko erreferente bat da gaur egun, aberastasuna eta 6.200 enplegutik gora sortzen duen sektorea, eta euskarri garrantzitsua gure irudiarentzat eta kanpoan dugun proiekzioarentzat. Jarrera hau sendotzeko eta indartzeko, etorkizunean protagonista eta erreferente izango diren belaunaldi berrien proiektu nabarmenei lagundu behar zaie.

Tokiko Ekonomia eta Enpleguko Zinegotziak, Marisol Garmendiak, Udalaren eta Donostia Sustapenaren tokiko talentu gaztea bultzatu eta babesteko konpromisoa goraipatu du, eta baita haien proiektua garatu ahal izateko aukerak eskaintzekoa ere. “Donostia gastronomiaren buruan egoten jarraitzea nahi badugu, kalitatezko establezimendu eta enpleguekin, tokiko gure talentuari lagundu behar diogu eta haien proiektuak martxan jartzen lagundu”.

Helburu horrekin, Donostiako Udalak, Sustapen Sozietatearen bitartez, Ekin+ Gastro sortu du: Donostiako arlo gastronomikoan gazte talentuen enpresa ekimen nabarmen berriak hazten eta sendotzen laguntzeko programa. Ekin+ Gastro programak laguntza-beharrei estaldura integrala ematen die, besteak beste: aholkularitza profesionala, adituen eskutik; laguntza ekonomikoak, 30.000 eurora arte irits daitezkeenak; finantzazioa atzitzea baldintza bereziekin eta sustapenean eta posizionamenduan laguntza.

Ekin+ Gastro zortzi urte baino gutxiagoko Donostian kokatutako enpresei dago zuzenduta, pertsona gazteek zuzendutakoak, 40 urtetik beherakoak, eta eskalabilitate potentziala eta etorkizun oparoa duten arlo gastronomikoko enpresa-proiektua garatzen dutenak.

Eskakizunak aurkezteko epea abenduaren 22ra arte egongo da irekita, eta Ekin+ Gastro programari dagokion informazio guztia, parte hartzeko baldintzak eta dokumentu guztiak eskuragarri daude Ekin+ GASTRO 2023 webgunean.


* Programa hau Turismo Jasangarritasun Turistikoaren Plana (PSTD) - Donostia proiektuaren jardueren barruan dago. Esperientzia ociogastronomiko iraunkorra eta berritzailea da, eta 2022ko Turismo Enogastronomikoaren Plan Nazionalaren barruan kokatzen da. Plan hori Berreskurapen, Eraldaketa eta Erresilientzia Planaren esparruan gauzatzen da, eta Europar Batasunak, Industria, Merkataritza eta Turismo Ministerioak eta Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak finantzatzen dute.

faldon next turismo color pos