logo ayuntamiento cabecera

guztiona imagen home 

GUZTIONA NEKAZARITZA ELIKAGAIEN KLUSTERRA

Guztiona Klusterra enpresa, erakunde eta eragile sozioekonomikoen sare bat da, eta kideen arteko sinergiak eta elkarlana sustatzeko sortu zen, baita nekazaritza-elikagaien sektoreak Donostian duen lehiakortasuna hobetzeko ere. Besteak beste, hainbat ekimen eta proiektu erakarri eta sustatu nahi ditu; hain zuzen ere, hirian aberastasuna eta enplegua sortuko dituztenak, elikagaien karbono-aztarna txikitu eta ingurumenarekiko konpromisoari eutsiko diotenak, eta bertako elikagaien eta elikagai osasungarrien kontsumoan oinarritutako sistema bat bultzatuko dutenak.

 

Hona hemen sektorearen erronka orokorretako batzuk:

Balio-kate osoan enpresa-sare sendo bat sustatzea; horretarako, sektorea kultura gastronomiko ahaltsu baten nazioarteko eraginari lotzea.

Eskaria handitzea, bertako produktuak ezagutaraziz eta haiek hirugarren sektorean sustatuz.

Bertako produktuen eskaintza handitzea, nekazaritzako ekintzailetzari laguntzeko programen bidez.

Enpresen lehiakortasuna handitzea, sektoreko prestakuntzaren bidez eta nazioartekotzea eta berrikuntza sustatzen laguntzeko neurrien bidez.

Guztiona jarduketa eremuak

guztiona Dinamización eu
Observatorio sectorial eu
Comunicacion guztiona eu
Mejora competitiva guztiona eu
Proyectos de ciudad guztiona eu
Infraestructuras guztiona eu

foto cluster agro eusk

Guztiona berriak

‘Bertako produktuekin konprometituak’ Sariak Mala Gissona, Arrizul Hotela eta Aitor Lasa Gaztategiarentzat

Donostiako Alkateordetzak gaur banatu ditu ‘Bertako produktuekin konprometituak’ sariak, Donostiako Boulevardean Tokiko Produktuen Eguna dela-eta jarritako karpa handian. Sari horren bitartez, Donostiako ostalaritza-establezimenduek, saltokiek eta hotelek tokiko produktuari eskaintzen dioten dedikazioa eta ondo egiten jakitea saritzen da. Sari horiek merezi izan dituzten establezimenduak hauek izan dira: Mala Bissona Beerhouse, ostalaritzako establezimenduen kategorian; Arrizul hotela, hotelen kategorian; eta Aitor Lasa Gaztategia, saltokien kategorian ...

Gehiago irakurri...

Donostian, beste behin, Bertako Produktuen Eguna izango da maiatzaren 10ean eta 11n

Donostian, maiatzaren 10ean eta 11n, Bertako Produktuen Egunaren bigarren edizioa egingo da, Alkateordetzak antolatuta Donostiako Sustapenaren Guztiona Klusterraren bitartez, nekazaritzako elikagaien inguruneko produkzioei balioa emateko helburuarekin. Hori dela-eta, jarduera-programa bat prestatu dute, parte hartuko duten hainbat erakunderekin, eta protagonista tokiko produktuak izango dira ...

Gehiago irakurri...

Altza-n baratza profesionala lortzeko epea irekita jarraitzen du

Donostiako Sustapenak Donostia Urban Lur proiektua abian jarri du, nekazaritza-sektorea ezagutzea sustatzeko asmoarekin. Hain zuzen ere, nekazaritzako produktuen ekoizpenean oinarritutako enpresa-proiektua abian jarri nahi duten herritarren eskura ondorengoak jarriko ditu: laborantzarako lursaila eta azpiegitura egokiak, lana egiteko tresnak, nekazaritza eta negozio arloko prestakuntza teknikoa eta produktuak merkaturatzeko laguntza eta aholkularitza ...

Gehiago irakurri...

Urtarrilaren 31ra bitarte luzatu da Zilarrezko Barandara aurkezteko epea, pintxoen tabernen kalitatezko labela

Urtarrilaren 31n amaituko da Donostiako ostalaritza-establezimendu interesatuek Zilarrezko Baranda eskuratzeko eskaera aurkezteko epea; hots, Donostiako Institutu Gastronomikoak aurrez ezarritako baldintzen dekalogokoaren arabera emango duen kalitatezko bereizgarria. Lehen sariak otsailaren 27an banatuko dira Donostiako Miramar Jauregian egingo den Pintxoen I. Galan. ...

Gehiago irakurri...

Guztiona newsletter-a

adherirme imagen guztiona 

¿GUZTIONA

KLUSTERRAREN PARTE IZAN

NAHI DUZU?


Guztiona Nekazaritza Elikagaien Klusterrari atxikitzeko, jarri gurekin harremanetan helbide elektroniko honetara idatzita: fomentoss@donostia.eus. Bertan, adierazi enpresaren izena eta jarduera, harremanetarako pertsona, telefono-zenbakia eta helbide elektronikoa.