logo ayuntamiento cabecera

Donostiak Bertako Produktuaren Egunaren edizio berri bat ospatuko du

 

Azaroaren 5ean eta 6an, Donostiako Bulebarrean, Tokiko Produktuaren Egunaren beste edizio bat egingo da, Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak antolatuta, Donostiako Sustapeneko Guztiona Klusterraren bidez, inguruko nekazaritzako elikagaien ekoizpenei balioa emateko.

 

Boulevardean, 30 bat salmenta postu bildu eta 4 euroko deskontu txartelak oparituko dituen karpa bat egongo da urriaren 5ean eta 6an; Katalunia Plazan, ekoizpen ekologikoari buruzko erakusketa bat; hiriko ikastetxeetako ikasleek San Martin azokara bisitak egingo dituzte; ikastetxeetako menuak eta hoteletako gosariak bertako produktuekin egingo dira; eta Bertako Produktuarekiko Konpromisoaren Sariak emango dira. Gainera, azaroaren 9tik 13ra bitarte, online erosi ahal izango dira eta % 20ko deskontua izango du erositako produktu bakoitzak.

 

Ekonomia Bultzatzeko zinegotziak, Marisol Garmendiak, adierazi duenez, "Bertako Produktuaren Egunak aukera ematen du herritarren artean gure inguruko profesionalen nekazaritza elikagaiak nabarmentzeko. Iaz, online soilik egin ahal izan genuen, eta aurten edizio hibridoa hautatu dugu. Erakusketari gehiago izango ditugu, aurrez aurreko jarduerak egun batzuetan bilduko ditugu, "0 kilometro" deritzon produktua lantzen duten sektoreko eragile guztiekin elkarlanean, eta gure udal plataformaren bitartez salduko dugu bertako produktua: www.dssmarketplaza.eus".

 

Ekoizleak, elkarteak, merkatuak, enpresak, ikastetxeak eta abar elkarlanean arituko dira, egun hori Donostiarentzat estrategiko bihurtu den sektore baten erakusleiho bihurtzeko. Boulevardean jendeari irekitako karpa izango da gune nagusia; izan ere, merkatu bat hartuko du barne eta 30 erakusketari inguru izango dira han ekoizkinak saltzen: barazkiak, esnea, gazta, gozokiak, edariak, eta beste. Gainera, bertan dastaketak egin eta girotzeko musika egongo da. Ostiralean, azaroak 5, 9:00etatik 20:00etara zabalduko ditu ateak; larunbatean, azaroak 6, berriz, 9:00etatik 15:00etara bitarte.

 

productolocal 21 contenido2EU

Eguna osatzeko 4 euroko opari txartelak emango dira, 8 eurotik gorako erosketa eginez gero merkatuan trukatzeko, baita berariaz ekimen honetarako diseinatutako oihalezko poltsa bat ere, karpan bertan emango dena, Donostia Sustapeneko standean.

 

Gainera, azaroaren 9tik 13ra bitarte bertako produktua online erosten jarraitu ahal izango da, www.dssmarketplaza.eus webgunearen bitartez, eta % 20ko deskontua izango du erositako produktu bakoitzak. Horrez gain, lehen erosketa bada, bisitariek 20 euroko deskontua eskuratu dezakete 30 eurotik gorako erosketa eginik.

 

Azaroak 5ean, Bertako Produktuarekiko Konpromisoaren Sariak emango dira hantxe, bertako produktugintzan aritzen diren donostiar profesionalen lana eta antzea aitortzeko. Hiru kategoria sarituko dira: Donostiako ostalaritza establezimenduak, saltokiak eta hotelak, egunerokoan kontsumitzeko zein saltzeko bertako produktua eskaintzen dutenak.

 

Ostiralean, azaroak 5, hiriko zenbait ikastetxek eta ikastolak (Kabia Haurreskola, Maria Reina Eskola, Zuloaga Haurreskola, English School, Scientia Karmelo Ikastetxea, Mary Ward Ikastetxea, Jesuitak Donostia, Ekintza Ikastola, Tilin Talan Haurreskola, Umetxo Haur Eskola, Magala Haur Eskola, Etxe Txiki Haur Eskola eta Olarain Ikastetxe Nagusia) bertako produktuz soilik egindako menuak zerbitzatuko dituzte, Askora enpresaren bitartez. Haietako batzuetara ekoizle bat joango da bisitan; nekazaritza elikagaiak ekoizteko jardueraren bizimodua azaldu, eta bertako produktuz egindako errezeta bat prestatuko du ikasleekin batera. San Martin azokak aurten ere parte hartuko du Bertako Produktuaren Egunean, Axular Lizeoko bederatzi eta hamar urte arteko ikasleentzat bisita gidatuak eskainiz.

 

Gainera, Donostiako zenbait hoteletan bertako produktuekin egindako gosariak emango dira hoteleko bezeroentzat nahiz kanpokoentzat, aurrez erreserbatuta: Catalonia Hotel & Resorts, Lasala Plaza, Rural Sagarlore, Silken Amara Plaza eta Zinema7 hoteletan, hain zuzen. Halaber, aurten Katalunia Plazan erakusketa bat eskainiko du Bertako Produktuaren Egunak. Azaroaren 4tik 7ra bisitatu ahal izango da, eta, "Ekologikoa, dena hobetzeko!" izenburupean, ekoizpen ekologikoari eta ingurumenerako dituen abantaila eta onurei buruzko ikuspegi osoa azalduko die herritarrei. Ekolurra-ENEEK erakundeak antolatzen du, eta Euskadiko elikagai ekologikoen bilatzaile bat izango du.

 

Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak, Donostia Sustapenaren Guztiona Klusterraren esparruan, nekazaritza elikagaien bertako ekoizpena sustatzen, indartzen eta laguntzen du. Horrekin batera, sektorea ekonomikoki garatzeko, kalitateko lanpostuak sortzeko eta gure ingurumena zaintzeko dihardu.

 

Erakunde laguntzaile hauek ditu Donostia Sustapenaren Guztiona Klusterrak antolatutako Bertako Produktuaren Egunak: Gipuzkoako Ostalaritza Enpresaburuen Elkartea, Gipuzkoako Merkataritza Federazioa, Gipuzkoako Hotelak, Bretxa Azoka, San Martin Azoka, Askora, Ekolurra-ENEEK eta Behemendi.

 

Erakusketari hauek parte hartuko dute Bertako Produktuaren Eguneko Boulevardeko karpan: GOENAGA ESNEKIAK (gazta, jogurta eta marmelada), DAMASORO ETXALDEA-AITOR OTAEGI (urdaiazpiko serranoa), EGOTZA (gazta), RAFA GORROTXATEGI 1680 (turroiak, txokolateak, pastak, teilak, gorrotxak, trufak, bonboiak, kakaoak eta pastelgintza-produktuak), GS FINE WINES (Barañano bermuta eta Lasalde txakolina), KARABELEKO ELKARTEA (barazki ekologikoa), MAÑEKO (gozogintza), OIHANALDE (okela), ONEIN KONTSERBAK (marmeladak eta landare kontserbak), APAROLA (gaztak eta barazkiak), MALAGISSONA (artisautzako garagardoa), BTAB ARTEAN (galletak), CHOCO ARTE (txokolatea), GARRARTE DONOSTIA (artisautzako gozokiak), LA SEVILLANA (Santiago Enea sagardoa, Etxeberria txakolina, Amado hegaluzea, Mutrikuarra antxoak, La Vasco Navarra gazta, bertako babarrun beltza, Imaz piperminak, Mendabiako piperrak, Zubelzu piper moussea, Eugenia aparduna), AIKU (eztia eta propolia), LA OVEJA LATXA (ahatekiak), ELKANO GRUPO (Olatu txakolina), HOPA BEER DENDA (artisautzako garagardoa), GRANJA GOIBURU (ahatekiak eta saltsak), LURRAREN ORENA (barazkiak, babarrunak, landare lehorrak), ETXEBERRI GOIKOA EZ (behi gazta eta jogurtak), GOXORRUBI (marrubiak, mugurdiak, urazak eta azak), AMALLUBI BASERRIA (barazki ekologikoak) eta MUNO BASERRIA (frutak eta barazkiak).

 

Guztiona newsletter-a

Azken berriak

bihar-amaituko-da-kontxako-gabonetako-laser-ikuskizuna
Gabonak direla eta, eta Ekonomia Bultzatzeko zinegotzigoaren, Eusko Jaurlaritzako... gehiago
donostiako-gabonetako-argi-eta-musika-ikuskizuna-national-geographic-aldizkariko-artikulu-baten-protagonista
Argitalpen ospetsuak honela deskribatzen du: Santa Klara uhartea itsasargi futurista... gehiago
donostia-buru-duen-surfaren-hirien-nazioarteko-sareak-wscn-aurrera-egingo-du-bere-plan-estrategikoan
Mirafloresen, Peruko Surf Cityn, izan zen abenduaren 13tik 15era World Surf Cities... gehiago
donostiako-gazteek-gabonetako-postal-bat-diseinatu-dute-errealitate-areagotuarekin-real-sociedad-challenge-2-0-ekimenean
Gaur, ostirala, amaitu da “Real Sociedad Challenge 2.0” ekimenaren... gehiago

Azken ekitaldiak

tokiko-produktuak-gastronomikan-daude-berriro-donostia-sustapenaren-guztiona-klusterraren-eskutik
Donostiako Sustapenak kudeatutako Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterreko enpresa batzuk San... más
bertako-produktuekin-konprometituak-sariak-kostera-jatetxeari-lasala-plaza-hotelari-eta-elkano-1-gaztaguneri
Donostiak «Bertako produktuekin konprometituak» sariak eman ditu gaur, Boulevardean Bertako... más
bertako-nekazariek-beren-produktuak-salduko-dituzte-larunbat-honetan-altzan
Larunbatean, urriaren 16an, ‘Bertako Produktuaren Eguna’ izango da Donostiako Altza auzoan.... más