logo ayuntamiento cabecera

Tokiko produktuak Gastronomikan daude berriro Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoaren Guztiona Klusterraren eskutik

Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak bultzatutako eta Donostiako Sustapenak kudeatutako Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterreko enpresa batzuk San Sebastian Gastronomikan izango dira urriaren 7an, 8an eta 9an, eta haien produktuak erakutsiko dituzte aurten azalera bikoitza izango duen stand propioan. Era horretan, helburua da tokiko enpresen lehiakortasuna hobetzea, urteko ekitaldi gastronomiko handienean egonda. ...

Gehiago irakurri...

Donostiako ordezkariek Aarhus (Danimarka) bisitatu dute, alegia: nekazaritzarako elikadurako esparruan erreferente den hiria

Hainbatek hartu dute parte enpresa misioan, Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak antolatuta: Guztiona Klusterra (Donostia Sustapena) osatzen duten nekazaritzarako elikadurako sektoreko enpresek, eta udal alderdi politikoen agintariek. Helburua hauxe da: hiri hau elikadura kulturan, elikadura arloko ikerketan eta teknologian eta bertako ostalaritza sektorean zero kilometroaren kontsumoaren sustapenean erreferente bilakatzea eragin duten giltzarriak aztertzea ...

Gehiago irakurri...

‘Bertako produktuekin konprometituak’ Sariak Mala Gissona, Arrizul Hotela eta Aitor Lasa Gaztategiarentzat

Donostiako Alkateordetzak gaur banatu ditu ‘Bertako produktuekin konprometituak’ sariak, Donostiako Boulevardean Tokiko Produktuen Eguna dela-eta jarritako karpa handian. Sari horren bitartez, Donostiako ostalaritza-establezimenduek, saltokiek eta hotelek tokiko produktuari eskaintzen dioten dedikazioa eta ondo egiten jakitea saritzen da. Sari horiek merezi izan dituzten establezimenduak hauek izan dira: Mala Bissona Beerhouse, ostalaritzako establezimenduen kategorian; Arrizul hotela, hotelen kategorian; eta Aitor Lasa Gaztategia, saltokien kategorian ...

Gehiago irakurri...

Donostian, beste behin, Bertako Produktuen Eguna izango da maiatzaren 10ean eta 11n

Donostian, maiatzaren 10ean eta 11n, Bertako Produktuen Egunaren bigarren edizioa egingo da, Alkateordetzak antolatuta Donostiako Sustapenaren Guztiona Klusterraren bitartez, nekazaritzako elikagaien inguruneko produkzioei balioa emateko helburuarekin. Hori dela-eta, jarduera-programa bat prestatu dute, parte hartuko duten hainbat erakunderekin, eta protagonista tokiko produktuak izango dira ...

Gehiago irakurri...

Altza-n baratza profesionala lortzeko epea irekita jarraitzen du

Donostiako Sustapenak Donostia Urban Lur proiektua abian jarri du, nekazaritza-sektorea ezagutzea sustatzeko asmoarekin. Hain zuzen ere, nekazaritzako produktuen ekoizpenean oinarritutako enpresa-proiektua abian jarri nahi duten herritarren eskura ondorengoak jarriko ditu: laborantzarako lursaila eta azpiegitura egokiak, lana egiteko tresnak, nekazaritza eta negozio arloko prestakuntza teknikoa eta produktuak merkaturatzeko laguntza eta aholkularitza ...

Gehiago irakurri...

Urtarrilaren 31ra bitarte luzatu da Zilarrezko Barandara aurkezteko epea, pintxoen tabernen kalitatezko labela

Urtarrilaren 31n amaituko da Donostiako ostalaritza-establezimendu interesatuek Zilarrezko Baranda eskuratzeko eskaera aurkezteko epea; hots, Donostiako Institutu Gastronomikoak aurrez ezarritako baldintzen dekalogokoaren arabera emango duen kalitatezko bereizgarria. Lehen sariak otsailaren 27an banatuko dira Donostiako Miramar Jauregian egingo den Pintxoen I. Galan. ...

Gehiago irakurri...

DONOSTIAKO PINTXOAREN I GALA 2019

Pintxoa gure nortasuna da. Bi-hiru mokadutan hamarkada ugaritako ohiturak kondentsatzen dituen bereiztasuna da eta goi mailako sukaldaritzako miniatura ...

Gehiago irakurri...

2018 Bertako Produktuaren Eguna

Ekainaren 15 eta 16an Donostian, Alkateordetzak, Donostia Sustapeneko Guztiona Klusterraren bidez, Bertako Produktuaren 1. Eguna antolatu zuen, jarduerez jositako agenda batekin eta 50 erakunderen baino gehiagoren parte-hartzearekin. Horrez gain, bertako produktuarekiko Konprometitutako sariak entregatu zitzaizkien Aitzgorri Jatetxeari, Silken Amara Plaza Hotelari eta Xibaritak Gandarias tabernari ...

Gehiago irakurri...

Tokiko ekoizleek beren lekua izango dute Gastronomikan Guztiona Klusterrari esker

Alkateordetzaren Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterreko enpresa batzuek Donostia Gastronomikan parte hartuko dute urriaren 8an, 9an eta 10ean, stand propioa izango baitute produktuak erakusteko. Klusterra Donostiako Sustapenak kudeatzen du. Ekimenaren bitartez, tokiko enpresen lehiakortasuna hobetu nahi da, eta, horretarako, urteko ekitaldirik nagusietariko batean egongo dira ...

Gehiago irakurri...

Alkateordetzak ‘Bertako produktuekin konprometituak’ sariak banatu dizkie Aitzgorri Jatetxeari, Silken Amara Plaza Hotelari eta Xibaritak Gandarias saltokiari

Bertako Produktuen Eguna dela-eta, Donostiako Boulevardean gaur, larunbata, ekainak 16, jarritako karpa handian banatu dituzte ‘Bertako produktuekin konprometituak’ sarien lehen edizioko sariak; sari horien bitartez, bertako produktuekiko Donostiako ostalaritza-establezimenduen, saltokien eta hotelen dedikazioa eta lan ona saritu nahi dira. Kontuan izan da bertako produktuak kontsumorako nahiz saltzeko erabiltzea ...

Gehiago irakurri...

Bertako produktua izango da San Sebastián Gastronomika azokan

Lehenengo aldiz, Donostia Sustapeneko Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterra osatzen duten bertako ekoizleek saltoki propioa edukiko dute San Sebastian Gastronomika–Euskadi Basque Country azokan, urriaren 8 eta 11 artean, Kursaalen. Bertan, euren produktuak bertaratutakoei erakutsi ahal izango dizkiete, mundu mailako jazoera gastronomiko garrantzitsuenetariko batean. Edizio honetan, zazpi ekoizlek erakusleiho hau aprobetxatuko dute euren ekoizpenak ezagutzera emateko.

Gehiago irakurri...

Ekonomia Bultzatzeko zinegotzitzak urte hau ospatuko du "Produktu lokaleko eguna"

Guztiona Klusterraren Ekintza Planean nekazaritzako ekintzaile profesionalek ustiatuko dituzten bost partzela agertzen dira. Tokiko produktuak hoteletan banatzeko eta merkaturatzeko lana hobetuko da, sei establezimenduk parte hartzen duten programaren barnean. Tokiko produktuen gida banatuko da hiriko saltokien artean ...

Gehiago irakurri...

Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak eta Basque Culinary Center-ek sektore gastronomikoan garapen teknologikoa sustatzeko hitzarmena sinatu dute

Zazpi enpresa-proiektu aholkularitzaz baliatuko dira “Bono Teknologikoen” bitartez. Hitzarmena, Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak Donostiako Sustapenaren bitartez sinatua, Ekonomia Suspertzeko DonostiaUP! Planaren baitan sartzen da, zeinak, enplegua sustatzeko eta enpresa-lehiakortasuna hobetzeko neurrien aldeko apustua egiten duen. Bi alderdien artean sinatutako hitzarmenaren helburu nagusiak prestakuntza, sektorea birziklatzea eta, batez ere, ekintzailetzan berrikuntza barneratzea dira ...

Gehiago irakurri...

Donostiako Sustapenaren Guztiona Klusterreko (Nekazaritzako Elikagaiak) ekoizleek beren produktuak aurkeztu dizkie Donostiako hotelei

Donostiako Ekonomia Bultzatzeko Zinegotzigoak bultzatu du ekimena, Nekazaritzako Elikagaien Guztiona Klusterraren bitartez, eta azaroaren 23an, asteazkenean, Maria Cristina Hoteleko aretoetan tokiko produktuak erakutsi zituzten Donostiako hotel ezberdinen arduradunen aurrean. Topaketaren helburua izan da kilometro 0 produktua bultzatzea hiriko hoteletan. ...

Gehiago irakurri...

Sustapenaren Guztiona Nekazaritza Elikagaien Klusterreko hainbat kidek Aste Nagusiko baserriko produktuen azokan hartuko dute parte.

Besteak beste, Lurlan Baserritar Elkarteak, Gipuzkoako Sagardogile Elkarteak, Adarrazpi, Sagarki eta Ezkurtxerri enpresak hartuko dute parte abuztuak 13tik 20ra, Donostiako Loiola kalean egingo den azokan. Behemendi Landa Garapenerako Elkarteak Donostiako Loiola kalean Euskal Herriko Baserriko produktuen Merkatu Berezia antolatzen du Aste Nagusian, LurLan Baserritar Elkartea, Gipuzkoako Sagardogile Elkartea eta Txerrizaleok Elkarteekin batera, eta Gipuzkoako Foru Aldundia eta Donostiako Udala,laguntzarekin.

Gehiago irakurri...

Bertako produktuek identifikatutako lekua izango dute Donostiako Alde Zaharreko dendetan

Sustapen Ekonomiko, Merkataritza, Ostalaritza eta Turismo Zinegotzigoak, Donostiako Sustapenaren eta Guztiona Klusterraren bitartez, Donostiako merkataritzan bertako produktuaren ikusgarritasuna sustatu nahi du eta, horretarako, “bertako benetako zaporea duten produktuak” kanpaina jarriko du martxan. Kanpaina horren bitartez, produktuak identifikatutako lekuan jarriko dira denda bakoitzean. Zurezko kaxa batean egongo dira ikusgai kanpainaren xedea eta horri atxikitako denden mapa zehaztuko dituen liburuxka batekin. Orain arte Alde Zaharreko 19 dendek eman dute izena ekimen honetan.

Gehiago irakurri...

Donostiako bederatzi hotelek bertako produktua eskainiko dute gosarietan eta menuetan

Donostiako Sustapen Ekonomikoa, Merkataritza, Ostalaritza eta Turismoa Zinegotzigoaren ekimen bat da, eta Guztiona Nekazaritzako Elikagaien Klusterraren bitartez hiriburuko hoteletan kilometro zeroko produktuen kontsumoa sustatzen du. Ekimenak xede bat dauka: bertako produktua sustatzea eta turismoa erakartzea beste establezimenduekiko elementu bereizgarri bat eskainiz, hots, kontsumo iraunkorra. Ekimenarekin bat egin duen lehenengo hotela Silken Amara Plaza da, eta atzetik beste zortzi establezimendu gehitu zaizkio.

Gehiago irakurri...

Culinary Action! Foroan izena ematen duten Donostiako Sustapeneko ekintzaileen artean, lehen 50ak doako gonbidapena izango dute!

Otsailaren 3an eta 4ean Culinary Action! Nazioarteko Foroan, nazioarteko ekintzaile adituek beraien esperientziak partekatuko dituzte, gastronomiaren arloan.

Gehiago irakurri...

GuztiONA jaio da, Donostian Nekazaritza Elikagaien Sektorea sustatuko duen Klusterra

Donostiako Sustapenak, sektoreko 130 eragile baino gehiagoren laguntzarekin, GuztiONA nekazaritza-elikagaien klusterra sortu du, tokiko produktua sustatu, sektoreen arteko sinergiak finkatu (turismoa, merkataritza, gastronomia…), proiektuak sustatu eta enpresa-lehiakortasuna sendotzeko helburuarekin.

Gehiago irakurri...

Pintxos&Blogs XLII • Zientziaren dibulgazioa

Pintxos&Blogs-en hil hontako edizioan zientziaren dibulgazio beharrezko hori egoki nola egin eztabaidatuko dugu eta lortu dutenen adibideak ezagutu. Hortan saiatuko gara hiru erakunde oso ezberdinetatik datozen hiru dibulgatzaileren eskutik.

Gehiago irakurri...

Guztiona newsletter-a

Azken berriak

first-lego-league-euskadi-lehenengoz-iritsiko-da-donostiara-datorren-otsailaren-8an
Gipuzkoako hiriburua izango da, Deusto (Bilbo) eta Arrasaterekin batera, FIRST LEGO... gehiago
donostiako-eskoletako-hainbat-ikaslek-irtenbide-berritzaileak-eskaini-dituzte-hiria-hobetzeko
Teknologia disruptibo izena hartzen duten horien bitartez (adimen artifiziala, 3D... gehiago
donostia-sustapena-explorer-programak-nazioarteko-esperientzia-pilotua-egiteko-aukeratutako-erakundeetako-bat
Ekintzailetza proiektu bat garatu nahi duten bertako 15 ekintzaile identifikatuko... gehiago
donostian-kontrataziorako-laguntzak-eskatzeko-epea-ireki-da
Laguntza hauek 2019ko martxoaren 26tik 2019ko abenduaren 31ra bitartean kontratuak... gehiago

Azken ekitaldiak

nekazaritzako-elikagaien-sektoreko-negozio-ereduak-klima-aldaketaren-ondorioz
«Hiria nekazaritzako elikagaien sistema gisa: hirien erronka handia hurrengo urteetarako.... más
donostian-sustepenak-parte-hartu-zuen-bartzelonako-smart-city-expo-world-congress-en
FoDonostiako Sustapenak (Sustapen Ekonomikorako Zinegotzigoak) laugarren urtez jarraian parte hartu zuen... más
donostia-smart-klusterrak-viena-bisitatu-du-bertako-smart-estrategia-ezagutzeko
Sustapen Ekonomikorako Zinegotzigoak Donostia Sustapenaren bidez antolatutako misio komertzialak... más
FacebookTwitterLinkedin