logo ayuntamiento cabecera

Produktu eta dieta osasungarriak identifikatzen dituen plataforma batek Silicon Valley-rako bidaia irabazi du Explorer Donostia programari esker

 

Gailu mugikorretarako Dënda aplikazioak, zeinak informazioa ematen baitu produktu osasungarriak erosteko, eta jakiteko zer elikadura-jarraibide dituzten nutrizionistek, dietistek eta kirolariek, leku bat irabazi du Explorer programako beste 52 ekintzailerekin batera San Frantziskora bidaiatzeko. Explorer programa Banco Santanderrek bultzatzen du, Santander Universidades-en bidez, CISEren koordinazioarekin eta Donostiako alkateordetzaren laguntzarekin, Donostiako Sustapenaren bidez.

 

Proiektuak aurkezteko ekitaldiarekin amaitu da Donostian egin den programaren 2018ko edizioa. 22 ekintzailek laguntza, aholkuak eta trebakuntza jaso dituzte azken bost hilabeteetan, 16 proiektu garatzeko, Donostiako Sustapenaren laguntzari esker.

 

Ernesto Gasco alkateordeak adierazi zuenez, “Explorer programak argi erakusten du apustua egiten dugula hiriko talentu gaztearen eta ezagutzan oinarritutako proiektu ekintzaileak bultzatzearen alde. Bost hilabetez gaitasun eta jarrera ekintzaileak garatu dituzten 20 lagunek beren fruituak jaso dituzte, zalantzarik gabe. Proiektuok, gainera, Donostiako Sustapenak kudeatzen dituen gainerako programa eta laguntzetan sartu dira. Horrez gain, proiektu irabazleak aukera izango du Sillicon Valley bisitatzeko eta hango punta-puntako enpresa teknologikoekin elkarreraginean egoteko”.

 

Aplikazio irabazlea Andoni Martínez Talaveraren eta Eric Ruiz Moleroren ideia izan zen, ikusten zutelako gero eta zailagoa dela modu adimendun eta osasungarrian erostea, eta kontsumitzaileak gero eta desorientatuagoak daudela produktu osasungarriei dagokienez. Dëndarekin, erabiltzaileek nahi dituzten produktuak ezagutu eta erosi ahal izango dituzte, jakin ahal izango dute zer elikadura-mota duten nutrizionistek, dietistek eta kirolariek, eta beren elikaduraren berri eman ahal izango diote komunitate kontzientziatu bati. www.opendenda.com

 

Horrez gain, Teknologia Disruptiboko saria (unera arte zegoen teknologiarekin eten egin duena eta teknologia menperatzaile baten aurka lehian dagoena, merkatuan zabaltzeko helburuarekin) Mikel Gonzalez Michelenarentzat izan da, gailu eramangarriak elikatzeko eta prozesatzeko Wearable proiektuarengatik. Emakumeek guztiz edo partzialki sustatutako proiekturik hoberenaren mailan, saria Amaia Tolosa Ruizentzat izan da, laguntzazko metodologia berrietan oinarritutako haur eskolak sortzeko Kabia proiektuarengatik.

 

Komunitatea eta berrikuntza Silicon Valley-n

Dëndaren sortzaileek azaroaren 15ean bidaiatuko dute Silicon Valley-ra (Kalifornia), beste 52 ekintzaile gazterekin batera (programak Espainia osoan, Argentinan eta Portugalen duen Explorer Space bakoitzetik bat), eta, elkarrekin, munduko teknologia- eta berrikuntza-ekosistema nagusia ezagutuko dute. San Frantzisko eta inguru horietako bidaiaren barruan, maisu-eskolak hartuko dituzte, besteak beste, Standford eta Berkeley unibertsitateetan, harremanetan egongo dira inbertitzaileekin, eta puntako enpresa teknologikoak bisitatuko dituzte, hala nola Google, Facebook, LinkedIn eta Airbnb.

 

Esperientzia horren helburua da gazte ekintzaileak inspiratzea eta bultzatzea beren startup-ak azkarrago garatu ditzaten. Horretarako, loturak emango zaizkie, beren proiektuak nazioarteratu ditzaten eta finantzaketa bilatu dezaten. Aldi berean, maila pertsonalean zein profesionalean sinergia oso aberasgarriak sortzen dituen komunitate bat sortzen da.

 

Bidaiatik itzultzean, 53 gazteak Boadilla del Monteko Ciudad Grupo Santanderrera joango dira. Han, Banco Santanderreko, CISEko eta erakunde kolaboratzaileetako ordezkariek osatutako epaimahaiak Explorer 2018ko irabazle nazionalak hautatuko ditu. Hiru ekintzaile onenek diru-kopuru bat jasoko dute (30.000, 20.000 eta 10.000 euro) beren proiektuak bizkortu ditzaten.

 

Donostiako Sustapena talentua erakartzeko, bertan geratzeko eta bultzatzezko estrategiaren barruan ari da parte hartzen Explorer programan. Estrategia horretan, zenbait tresna jorratzen dira, hala nola Talentuaren Itzulera laguntzak eta Egoitzak programa, zeinak Donostian proiektu berritzaileak ezar daitezen sustatzen baitu. Ekin+ estrategia horretako beste programa bat da, eta Explorerren parte hartu dutenei balio diezaieke beren proiektua martxan jartzen aurrera egiteko.

 

Laguntza ekonomikoak

ESKA EZAZU DIRU-LAGUNTZA ONLINE


LAGUNTZA EKONOMIKOAK


PROGRAMAK


ZERBITZUAK


BEKAK


PROGRAMA AIPAGARRIAK



Donostia-San Sebastián UP! 2018

9,2 milioi euroko aurrekontu batekin, iaz baino %14 gehiago, Donostiako Alkateordetzak, Donostia UP! 2018 planaren bidez, hainbat neurri berriz jarri ditu abian, epe ertainean eta luzean aplikatzeko, giza kapitala ...

GEHIAGO IRAKURRI

Azken berriak

donostia-boston-hirira-gerturatu-da-talentua-erakartzeko-eta-trukatzeko
Donostiako Sustapeneko teknikarien ordezkaritza Bostonen izan zen otsailaren 15ean... gehiago
donostiako-sustapenak-birgaitze-energetikoaren-inguruko-bi-jardunaldi-tekniko-antolatu-ditu
2019ko otsailaren 7an eta 8an, bi jardunaldi tekniko antolatu zituen Donostiako... gehiago
pintxoen-galak-zilarrezko-lehen-barandak-entregatuko-ditu-donostiako-ostalaritza-establezimenduentzako-kalitatearen-labela
Miramar Jauregian egingo da otsailaren 26an Donostiako Pintxoaren Institutu sortu... gehiago
udalak-baratza-profesionalak-prestatu-ditu-auditz-akularen
Alkateordetzak, Donostiako Sustapenaren bitartez, Donostia Urban Lur proiektua abian... gehiago

Azken ekitaldiak

donostian-wed-in-izango-da-hiriko-ezkontzen-nazioarteko-lehen-azoka
Otsailaren 23an eta 24an egingo da Miramar Jauregian, eta sektoreko 35 enpresak beren eskaintza... más
donostia-moda-klusterrak-zine-eta-modako-i-zikloa-abian-jarri-du
Donostiako Alkateordetzak eta Donostia Moda Klusterrak Zine eta Modako Zikloaren lehenengo edizioa... más
urtarrilaren-31ra-bitarte-luzatu-da-zilarrezko-barandara-aurkezteko-epea-pintxoen-tabernen-kalitatezko-labela
Urtarrilaren 31n amaituko da Donostiako ostalaritza-establezimendu interesatuek Zilarrezko Baranda... más
FacebookTwitterLinkedin